Kiemelt hirdetések

Aktuális

Fontos dátumra hívta fel a civilek figyelmét az adóhivatal

Október 2-ig regisztrálhatnak az adóhatóságnál azok a civil szervezetek, amelyek 2018-ban részesülni szeretnének az 1 százalékos felajánlásokból – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).       

A NAV közleménye szerint a regisztrációhoz a hivatal honlapjáról már letölthető a 17EGYREG adatlap, melyet elektronikusan kell benyújtani az adóhivatalhoz. Ehhez mellékelni kell a szükséges nyilatkozatokat, okiratokat, illetve igazolást.

Forrás: AFP

Az előzetes regisztráció a kedvezményezetté válás feltétele. A szervezet a regisztráció évét követő évben, azaz 2018-ban részesülhet majd 1 százalékos felajánlásokban, válhat kedvezményezetté. A határidő jogvesztő. Azon új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, jövőre nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes.

A 17EGYREG adatlap alkalmas arra is, hogy a már regisztrált civil szervezet 2018. augusztus 31-ig bejelentse a NAV-hoz a kiutaláshoz szükséges adatainak (a szervezet neve, székhelye, belföldi pénzforgalmi számlaszáma) változását is.

(forrás: vg.hu)

Copyright © 2011 Láng Nikolett.
Minden jog fenntartva.